24/01/2018

HATTEM – Met een bijdrage van 1.000 euro verbind Powered by Hattem zijn naam de komende drie jaar aan het Huiskamer Filmfestival van de Lionsclub Hattem. Doorgaans steunt de Lionsclub Hattem andere stichtingen, nu zijn de rollen een keer omgedraaid.

Powered by Hattem timmert sinds enige tijd hard aan de weg om Hattem energieneutraal te krijgen uiterlijk in 2030. Een aantal initiatiefnemers heeft een coöperatie gestart om dit te realiseren. Belangeloos is veel tijd en energie gestoken in het vinden van partners, subsidie verstrekkers, energie leveranciers en afnemers van certificaten.

Inwoners van Hattem kunnen het meeste rendement uit zonne-energie halen door zelf panelen aan te leggen; directe opwekking direct gebruiken. Liggen de daken al vol of zijn zonnepanelen op de eigen woning geen optie, dan kan men via een certificaat deelnemer worden aan zonnepanelen op Hattemse panden, zoals De Marke, de Brandweerkazerne maar ook Houtwerk Hattem en Metaalmorfose.

Via het certificaat van 250 euro per stuk kan de afnemer zijn energierekening met gemiddeld 24 euro per jaar verminderen. Een beter rendement dan de spaarrente op dit moment én, veel belangrijker, een rendement in een duurzame toekomst voor onze planeet en haar bewoners. Meer weten? Mail naar info@poweredbyhattem.nl.

Het Huiskamer Filmfestival van de Lionsclub Hattem heeft dit jaar plaats op 10 februari. De totale opbrengst van het Filmfestival wordt geschonken aan de Stichting Leergeld Noord Veluwe. Mail voor meer informatie naar lionsfilmfestival@outlook.com.

Op de foto koopt de uitgaande president Bert Kieft de eerste twee certificaten van Powered by Hattem voorzitter Dick Stoppelenburg na afloop van een uitgebreide presentatie.