13/11/2017

Lionsclub Hattem steunt het dementieproject Hattem. Het project wil een geheugentraining aanschaffen om dementie te voorkomen of te vertragen. Ook in Hattem waar mensen steeds ouder worden, is dementie een groeiend probleem. De medische wetenschap heeft ervoor gezorgd dat ons lichaam langer gezond en functioneel blijft maar om ons brein en onze geest gezond te houden bestaan er niet echt medicijnen of operaties.

Regelmatige geheugentraining door ouderen verbetert aantoonbaar de mentale prestaties, de aandacht en de concentratie. De denkspelletjes zijn niet alleen goed voor senioren, maar ze geven ook veel speelplezier. Typische 'breinbrekers' en spelletjes die mensen vaak spelen zijn ook nuttige instrumenten in een mentale training. Denk daarbij aan sudoku's, scrabble, schaken, sjoelen en kaartspelen, maar ook het leren van een nieuwe vreemde taal. Nog een goede oefening is regelmatig proberen jezelf gebeurtenissen uit het verleden voor de geest te halen.

Er zijn kortom vele manieren om vitaal oud te worden. Wilt u meer weten over hoe men dementie kan vertragen? Bij Stichting Welzijn Hattem bent u van harte welkom op maandagochtend van 10-12 uur in De Marke bij het Geheugensteunpunt, waar professionals samen met u kijken wat bij u past en wat de mogelijkheden zijn.

Kijk op de vernieuwde website voor het aanbod aan activiteiten van het Geheugensteunpunt: www.swhattem.nl.

Lionsclub Hattem steunt sociale, culturele en maatschappelijke doelen in Hattem en omgeving. Geld wordt bijeen gebracht via acties. Deze bijdrage van ¢ 1.500,- is bijeengebracht door de verkoop van Witte Wijn aan Hattemse inwoners.

Op de foto neemt de voorzitter van de werkgroep Dementie Mathilde Stam de bijdrage in ontvangst van Lions president Henderikus Cazemier.