17/06/2017

De Hezenbergersluis heeft vorige week een kleine metamorfose ondergaan. Kunstenares Anne ten Ham heeft om het sluiswachtershuisje een waterbassin aangelegd waardoor het idee wordt opgeroepen dat dit monument wordt bedreigd door een overstroming. Kort daarna kwamen de mannen van de Lions in Hattem langs voor hun jaarlijkse onderhoudsbeurt.

‘Verdronken sluiswachtershuisje’ van Anne ten Ham is één van de 26 kunstwerken in de internationale kunstroute langs de IJssel tussen Doesburg en Zwolle: de IJsselbiënnale. De kunstwerken vind je op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. Deze kunstwerken zijn te bezichtigen tot 24 september. Kijk voor meer informatie op www.ijsselbiënnale.nl.

De Lions Club in Hattem adopteerde de Hezenbergersluis ruim 10 jaar geleden en sindsdien worden jaarlijks de handen uit de mouwen gestoken om het sluisje op te knappen.