Lions Club Hattem steunt met een donatie van 2.600 euro het vorig jaar opgerichte Cultuurfonds Hattem. De opbrengst is bijeengebracht tijdens het Huiskamer Film Festival dit jaar.

Het Cultuurfonds Hattem valt onder het Prins Bernard Cultuurfonds en vormt in feite de lokale oren en ogen voor Hattemse culturele en sociale initiatieven. Het bestuur bestaat uit ervaren en betrokken Hattemers met verschillende achtergronden en netwerken. De gemeente heeft een eerste startdonatie gedaan en riep andere partijen op om te zorgen voor financiële middelen voor het Cultuurfonds.

Voor de Lions is dit een actie waarbij ze door hun financiële bijdrage waardevolle initiatieven in de lokale samenleving kunnen steunen. Zo hebben zij onlangs ook met een donatie van € 750,00 de muzikale omlijsting tijdens de viering van Koningsdag mogelijk gemaakt. Dat de Lions Club Hattem niet alleen financieel maar ook letterlijk een aantal keren per jaar ‘de handen uit de mouwen’ kan steken mag blijken uit hun activiteiten in het kader van ‘NL Doet’ bij bejaardenhuis de Bongerd en dat zij binnenkort weer aan de slag gaan met hun jaarlijkse onderhoud aan de Hezenbergersluis.

Op de foto neemt Rolf Olland van het Cultuurfonds Hattem de kist met geld symbolisch in ontvangst uit handen van president Bert Kieft van de Lions Club Hattem.